bellestarranch.se

Vagnturer

Hem > Vagnturer

Sök

Länkar

Hästarna

Läs mer >

Ponnyridning

Läs mer >

Vagnturer

Läs mer >

Hundarna

Läs mer >

Vagnturer

Familjeutflykter med ponny och vagn är grunden till min verksamhet. Vi kör antingen med par eller en häst beroende på hur många som vill åka med.
Vi har färdiga paket eller så skräddarsyr vi utflykten precis efter Dina önskemål. Hör bara av dig, så hittar vi en lösning. Barn upp till 2 års ålder följer med gratis.

Fika på Tofvehults café
 – vi utgår från gården och kör ca 3,5km till ett valfärdsställe i Västervikstrakten – Tofvehults café. Där får ni njuta av deras fantastiska bakverk, dricker underbart gott kaffe eller annat och kan även handla lokalt hantverk. Ett måste om Ni är på besök i Västervik. Sedan kör vi hem igen.
Utflykten tar ca 2,5 timme

Badturen – vi kör några kilometer till en vackert belägen grillplats vid sjön med fantastiskt fint vatten och bad. Det finns även inhägnat plaskbad för de minsta barnen. Vid sjön dukas även picknickkorgen upp, även grillning kan ordnas. Är inte vädret badvänligt, kan man ändå njuta av den vackra naturen runt sjön. En tur på ca 2,5 timme. Fikakorg ingår

Paket Priser:
Fika på Tofvehult och Badturen

Lilla vagnen max 3 personer 900,- eller 500,-/person
Stora vagnen max 5 personer 1.500,- eller 500,-/person
               
Toven runt – en lång tur runt sjön Toven. Vill Ni lära känna omgivningen och njuta av en lång tur på flera timmar med en fikapaus på vägen är detta ett perfekt tillfälle. Fikakorg ingår

Lilla vagnen max 3 personer 1.500,- eller 800,-/person
Stora vagnen max 5 personer 2.200,- eller 800,-/person
              

Familj “drive out”  på onsdagar- under sommaren erbjuder vi Er som har en viss hästvana, möjligheten att lyxa till det lite och göra något kul ihop.
Under en dag får Ni chansen att lära Er grunden i att köra en häst. Vi träffas på morgonen, Ni får se Er runt på gården och sedan avnjuter Ni en liten fika, medan jag berättar lite om körning, säkerhet, utrustning, osv. Efteråt går vi till hästarna, Ni får tilldelade hästar, gör i ordning dem och Ni lär Er sela på. Jag visar Er hur man styr en häst och Ni får möjlighet att prova på och tömmköra hästar utan vagn. Sedan är det dags för en underbar lunch som Lena från Tofvehults kafé ordnar för oss. Lunchen består av kallskänksbuffé, frukt, kakor och kaffe/saft. När Ni har vilat upp efter den överdådiga matupplevelsen, är det dags att åka iväg på en tur. Ni spänner Era hästar för tvåhjulsvagnar (2 pers/vagn) och så kör vi iväg på en tur på ca en timme. Turen går på vägar och i skogen. Väl hemma på gården tar vi hand om hästarna, duschar av dem och släpper ut i hagen igen. Därefter är dagen avslutad, men Ni får gärna stanna kvar på gården, sitta vid elden och umgås.
Ett unikt tillfälle att göra något utöver det vanliga. Erbjudandet gäller alla, men lämpar sig särskilt till Er som är ett par – kompisar, förälder/barn, ja ett par helt enkelt. Max tre “par” och en “singel” per dag. Drive out dagen kostar 1.200,- för ett par, eller 900,- för en singel.

Lär dig köra – ett 3-dagars körläger som vi ordnar flera gånger under året. Håll utkik under Aktuella erbjudanden. Du lär dig grunderna för att kunna köra själv en vagn på en trevlig, kravlös utflykt. Våra ponnyer är vana vid ovana, men det är ändå till fördel om Du har viss hästvana. Vi går genom utrustning, körteknik och trafikregler. Du lär dig köra på en säker plats utan trafik för att minimera riskerna. Beroende på hur säkra Ni känner Er så kan Ni sedan antingen åka på en lång tur, eller prova “buskörning” på min “tävlingsbana”. Max antal deltagare 7 personer. Lämpligt för föräldrar med barn om Ni vill göra något kul tillsammans.
Pris 3.100,- SEK
Då ingår all undervisning på ca 5 timmar per dag, hemlagade måltider och fika.
Du kan lära dig köra själv, Ni kan vara ett gäng kompisar som vill göra en utflykt med picknick eller en familj som vill göra något roligt tillsammans.