bellestarranch.se

Ponnyridning

Hem > Ponnyridning

Sök

Länkar

Hästarna

Läs mer >

Ponnyridning

Läs mer >

Vagnturer

Läs mer >

Hundarna

Läs mer >

Ponnyridning

Den unika westernridskolan för yngre juniorer, mindre barn och knattar. Vi erbjuder era barn en säker och utvecklande ridundervisning där ponnyer och utrustning är anpassade till barnens storlek, förmåga och ålder.

Varje lektion består av minst 1-2 heltimmar, där umgänget med ponnyn, skötsel före och efter ridning, samt naturligtvis ridning ingår. Ridundervisning varvas med teorilektioner. Föräldrar eller annan vuxen leder ponnyn tills barnen kan rida själva.

Ridningen bedrivs mestadels i natursköna skogar och hagar, men även på ridbana när så erfordras. En del grupper ledsagas av instruktören till häst eller cykel.

När barnen når den avancerade gruppen kan de själva hämta in en ponny ur hagen, rykta, sadla, tränsa, sitta upp och rida ut i terrängen i alla tre gångarterna. Efter avslutad ridning kan de sadla av, borsta/tvätta av ponnyn, känna igenom efter ev. skador och skavsår och leda ut hästen i hagen igen. De har även fått lära sig vikten av rätt utfordring av ponnyn, bra vatten och lagom långa ridpass.

Vi arbetar helst i små grupper om max 8 elever för att få ut maximalt av ridning och umgänge med ponnyn.

Under terminen försöker vi anordna olika tävlingar inom vårt ämnesområde, dvs westernridning. Vi har även en trailbana där barnen får lära sig att på ett mjukt och givande sätt föra sin ponny genom en byggd bana.

Finns intresse anordnas även ridläger under lov och långhelger. Liksom vi åker iväg och rider eller tävlar för annan instruktör, alternativt tar hem en gästinstruktör för att inspirera och motivera till nya höjder.

Målet är inte att komma till start på så många tävlingar som möjligt utan att lära sig hantera en ponny på ett säkert sätt som skänker glädje för både häst och ryttare.

Vi har ett klubbrum där ni kan sitta och fika både innan och efter ridning. Rummet är inte uppvärmt, men det finns sköna soffor och ett kökspentry i rummet.  På gården finns även ett utedass och i stallet finns varmt vatten och dusch.

RIDNING PÅ EGEN PONNY, eller INGÅR DEN EGNA PONNYN I RIDVERKSAMHETEN FÅR MAN RABATT PÅ STALLHYRA – 25% PER MÅNADSLEKTION (alltså en lektion i veckan i en månad. Hästen rids max 4 lektioner i veckan)

Ponnyridskola –

Ridterminen pågår från 1/9 till 31/5 .   En helg i månaden är det ingen ridundervisning, men alla har möjlighet att rida själva(avancerade) eller med förälderns sällskap. Föräldrarna kommer få en utbildning för att kunna känna sig trygga med detta.   Ni anmäler er via e-mail  paegassus@gmail.com  senast den 5/8. Uppge ditt och barnets namn, och vilken kurs ni är intresserade av i första hand. Uppge även ålder och storlek på barnet, och om barnet har en ridvana, så jag kan börja planera vilka barn ska ha vilka ponnyer. Priset är beroende av vilken form av bindningstid ni väljer. Antingen binder man sig för hela skolåret och betalar månadsvis, eller så binder man sig för ett halvår och betalar hela summan på en gång. Betala dock ingenting förrän du har fått bekräftelse.

Lördagar


Ingen ridning på lördagar


Söndagar

9:30 – 12:00 avancerad grupp  (1.100,-/månaden eller 6.250,- för perioden 1/1 – 31/5)
13:00 – 14:30 juniorer (900,-/månaden eller 5.625,-,- för perioden 1/1 – 31/5)
15:00 – 16:00 juniorer 6 år plus (600,-/månaden eller 4.375,- för perioden 1/1 – 31/5)


Knattar (4-6 år) ska få en egen tid en vardagskväll, mer info om detta kommer snart


Körskola:


Om  intresse finns, så kommer vi ordna en körningskurs under vårterminen. Minimiålder är 10 år  utan vuxet sällskap, men detta är något som föräldrar kan göra tillsammans med sina barn och då kan barnet vara yngre. Även vuxna är välkomna som kursdeltagare. Ni kommer lära Er att sela, tömmköra och köra en häst på enkla körturer ut i naturen, men även köra på en hinderbana. Anmäl Ert intresse på paegassus@gmail.com och uppge även vilka som ska delta och vilka tider under veckodagarna som skulle passa Er. Priset är 1.500,- per termin oavsett om ni är en eller två personer.


Turridningar med ponny

För ridvana barn finns (i mån av tillgång på lediga ponnyer) möjlighet att följa med och rida på våra turer när tex föräldrarna åker vagn. Priset är då detsamma som för att åka vagn. Se under Vagnturer.
Även enstaka ridturer går att ordna om efterfrågan finns och inga vagnturer är inbokade.
Pris 450,- / 1,5 timme 
Knatteridning 200,- / halvtimme