bellestarranch.se

Hästarna

Hem > Hästarna

Sök

Länkar

Hästarna

Läs mer >

Ponnyridning

Läs mer >

Vagnturer

Läs mer >

Hundarna

Läs mer >

Hästarna

På Belle Star Ranch är varje häst och ponny en del av vår familj. Lär känna dessa fantastiska individer, deras unika personligheter och de speciella band vi delar med dem.

Belle – 14 år gammal, är den enda flicka bland hästarna. Ni vet vad man brukar säga – aldrig säg aldrig. Jag brukade alltid säga att jag aldrig vill ha ett sto. Och så vips – här står jag med ett sto som jag helt frivilligt tagit hem på foder när hon skulle flytta från sitt förra hem. Hon är så speciell och charmig denna lilla grevinna. Så självgod och självmedveten och ändå så tillgiven och ärlig när det gäller arbete. Hon är så speciell att jag valde uppkalla hela min verksamhet efter henne. Hon är verkligen en stjärna!

Certik – 11 år gammal. Jag köpte honom som ettåring som sällskapshäst till min första häst, araben Carlim. Jag tänkte att det är praktiskt med shetlandsponny då. De kostar ju ingenting i foder och man behöver inte lägga nån tid på dem. Så fel det visade sig jag hade. Han äter minst lika mycket som araben och snart började jag lägga nästan mer tid på honom än på araben då det visade sig att han är så smart, samarbetsvillig och har så lätt för att lära att jag inte kunde låta bli. Det är hans förtjänst att jag blev så förtjust i rasen och blivit en riktig ponnyfantast. Man kan göra allt med Certik, då han kan allt. Han är bäst. Vi tävlade i brukskörning, vi körde på skogskörningsdagar, på vagnsparader i stadsmiljö, röjde i skogen efter Gudrun, lärde små barn rida. Han kan gå i trappan och äta mat från köksbordet inne i mitt kök. Och ändå – jag har egentligen aldrig lärt honom nånting. Med Certik är det bara att hitta på vad som helst och sedan bara göra det. Utmana oss gärna.

Hobbe – 17 år gammal. Han tror att han är mer en bara shetlandsponny, då han är till hälften en welsh. En högrest snygging. En Don Juan, som alltid faller för ponnyflickor som gästar oss för inkörning, inridning, fångrehabilitering eller sommarbete. Och lika djupt som han älskar, lika ledsen blir han när de åker hem igen. Stackars Casanova.

Prins – 9 år gammal. Kom till oss för inkörning och till min stora glädje får han stanna kvar. Världens snyggaste shetlandsponny med enorm man och svans. Han är en gentleman ut i hovspetsarna. Han är den som alltid tar hand om de svagaste som hamnar i våran flock. Han leker med dem, gör dem sällskap och är så snäll mot alla. En perfekt barnflicka.

Lilleman – 18 år gammal, en excentriker. Han tror att han är en travare och som sådan behöver man aldrig arbeta på riktigt. En liten sulky i hög fart på plan mark funkar utmärkt. Men begär ett tungt arbete med vagn eller ryttare i terräng och se attityden förändras. Han gör aldrig mer än det absolut nödvändigaste. När han körs i par med Certik, låter han honom dra och så går han bara bredvid och låtsas dra. Han har aldrig haft en hästkompis, varken hos mig eller hos sin förra ägare, alltid hållit sig utanför flocken. Ända tills Prins kom till oss och i stort sett “tvingade” Lilleman vara med.

Carlim – en fullblods arab, 13 år gammal. Min pärla och min dröm som blivit sann. Min första häst och förhoppningsvis även den sista. Det blev kärlek vid första ögonkastet när jag såg honom vid ett års ålder. Ett halvår senare var han min. Världens snällaste häst, hans honungsfärg speglar hans honungshjärta. En häst som jag litar på till 150%. Han gör aldrig nåt dumt. Lägg bara rep runt halsen på honom och rid ut till skogen. En kille med två personligheter – den honungssöta, lite fjolliga, smålata pojken, men be honom att ge allt han kan, så vinner han varje galopptävling man ber honom ställa upp i mot våra medryttare, han har kondis som inte går att få slut på och han är som en bergsget i all terräng. Han är personifierad uttrycket “as soft as you can, as hard as you need”.

Isak – 20 år gammal, den sötaste och gladaste ponny i världen. Alltid positiv och alltid med på noterna, vill bara vara till lags. Barnens favorit. Han älskar att rulla sig efter ridningen, så man får se upp att man hinner hoppa av först?

Rollo – 20 år gammal, flockledaren och Belles man. De två regerar över flocken med rätt bestämd hand. Rollo kan va besvärlig när man ska introducera nya hästar i flocken. Han är en gubbig personlighet, men han gör alltid det han ska utan protester. Det enda problemet med honom är att han är så fruktansvärt matglad.

Viking – 10 år gammal, han ser gammal ut, trots att han är nästan yngst. Inte världens vackraste ponny, men han är snäll och duktig. Van vid det mesta, då han på somrarna jobbar på High Chaparral tillsammans med Spirit, jag bara lånar dem.

Spirit – 9 år gammal, en liten charmör. Kommer också från High Chaparral. Klart den stiligaste ponny i flocken, nu när Prins blivit så tjock.

Charlie – 28 år gammal, honom hittade jag i en trädgård, där han gick ensam och hade problem med sina hovar och inte varit riden på många år. Jag blev glad när jag frågade om jag vill ha honom. Han var lite svårfångad när han kom hit, men så fort han blivit riden första gången, så blommade hela hästen upp och blev superglad. Numera kommer han alltid fram när barn ska rida och får han inte följa med, så skriker han efter oss när vi har gått iväg. Han ska sättas igång under hösten. Förvånansvärt nog har han blivit bästa kompis med Rollo.

Melker – 8 år gammal, den yngsta medlemmen i vår flock. Han är fortfarande väldig grön, så Simone ska rida till honom under hösten och så ska han gå knatteridning. Han är en väldigt kelig och social kille och kommer nog bli en perfekt barnponny.

Roxy – 3 år gammal, min nya stjärna. Köpte honom som nyfödd bäbis, när jag fick syn på honom hos uppfödaren. Jag blev kär i honom direkt när jag såg hur orädd och nyfiken han var och ville direkt leka med mina hundar, medan de andra fölen var livrädda för dem. Senare visade det sig att han var ett kap, då han har väldigt framgångsrika ”släktingar”. Han är nu 3 år gammal och livet bara leker för honom.