Vi har en liten ridverksamhet på gården. Från början var det inte riktigt meningen, men där det finns snälla trevliga ponnyer, dit hittar barnen.
Så idag har vi ridningar under skolåret. Allt från knatteridning från 2 år till förberedande tävlingsridning för westerntävlingar. Vi har viktlimit på 45kg och längdlimit på 145cm.

Ponnyerna är dock inga "ridskoleponnyer" som gör som ridläraren säger utan att ryttaren behöver göra något. Jag kommer aldrig bedriva klassisk ridskoleridning som är baserat på att rida på ridbana. "Mina" barnryttare får komma ut och rida ute i naturen. Jag anser att det är ute i skog och mark barnen lär sig rida. De utvecklar balanserad sits när de klättrar i kuperat terräng, de blir uppmärksamma och alerta på omgivningen och hur de ska styra sin häst genom olika utmaningar.

Ridbana används för träning av särskilda övningar. Vi rider ut varannan gång och på bana varannan gång. Teorin om hästar är på ett lekfullt sätt implemmenterad i ridningen. Så vill du ha en lite annorlunda ridundervisning för ditt barn, boka Er på våra kurser.

Även de minsta barnen får rida ute i skogen. Föräldrarna leder då deras häst. Kolla knatteridning under Ponnylekis.

Vi har ett klubbrum där ni kan sitta och fika både innan och efter ridning. Rummet är inte uppvärmt, men det finns sköna soffor och ett kökspentry i rummet.  På gården finns även ett utedass och i stallet finns varmt vatten och dusch.Ponnyridskola - Vårtermin i Västrum, Frälsegården

Under våren kan ni anmälla Era barn till vårkurserna. 

Vårterminen innehåller härliga uteritter där barnen antingen styr sina ponnyer själva och föräldrarna bara följer med, eller så leder ni era barn under turen. Max 8 barn per grupp, först till kvarn gäller.

I ridtiden ingår en del pyssel om hästarna, vi har lagt tider så att vi inte behöver stressa och titta på klockan när barnen umgås med sina ponnyer.  Vid dåligt väder kommer vi vara i vårt lilla ridhus.

Igenridning erbjuds i mån av plats en gång per termin. Föranmälan krävs.

Vårterminen pågår från 8/3-1/6.  Det är 12 ridpass per termin med uppehåll för påsk.  Ni anmäler er via e-mail  paegassus@gmail.com  Uppge ditt och barnets namn, och vilken kurs ni är intresserade av i första hand, samt andra hands alternativ. Uppge även ålder och storlek på barnet, och om barnet har en ridvana, så jag kan börja planera vilka barn ska ha vilka ponnyer. Priset står i parentes och betalas in på b.g. 5863-2308 senast den 5/3,  efter att ni får bekfräftad ridplats. Glöm inte skriva ditt namn.

Lördagar

10:00 - 12:30 avancerad grupp  (2.400,-) 
13:30 - 15:00 små barn 5 - 8 år ( 1.560,-)
15:30 - 16:30 knattar 3 - 5 år (1.200,-)

Söndagar

10:00 - 12:30 avancerad grupp (2.400,-) -
13:30 - 15:00 små barn 5 - 8 år (1.560,-)
15:30 - 16:30 nybörjare 5 - 8 år (1.200,-)      en ny grupp för nybörjare på hästryggen, samt knattar som vuxit ur knattegruppen


Körskola:


Om  intresse finns, så kommer vi ordna en körningskurs under vårterminen. Minimiålder är 10 år  utan vuxet sällskap, men detta är något som föräldrar kan göra tillsammans med sina barn och då kan barnet vara yngre. Även vuxna är välkomna som kursdeltagare. Ni kommer lära Er att sela, tömmköra och köra en häst på enkla körturer ut i naturen, men även köra på en hinderbana. Anmäl Ert intresse på paegassus@gmail.com och uppge även vilka som ska delta och vilka tider under veckodagarna som skulle passa Er. Priset är 1.500,- per termin oavsett om ni är en eller två personer.


Turridningar med ponny

För ridvana barn finns (i mån av tillgång på lediga ponnyer) möjlighet att följa med och rida på våra turer när tex föräldrarna åker vagn. Priset är då detsamma som för att åka vagn. Se under Vagnturer.
Även enstaka ridturer går att ordna om efterfrågan finns och inga vagnturer är inbokade.
Pris 250,- / 1,5 timme 
Knatteridning 100,- / halvtimme